A Hallgatói Karrierközpont a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karával együttműködve többféle tréninget szervez az egyetemi hallgatóknak:

- Kommunikáció és testbeszéd: A tréning célja, hogy a hallgatók alapvető kommunikációs ismereteket szerezzenek, és elsajátítsák a gyakorlatban a helyes és választékos beszéd, valamint írás fontos összetevőit. Megtanulhatják, hogyan kommunikálunk testünkkel, mit üzennek a gesztusaink, a mimikánk, és gyakorolhatják, hogyan kell a verbális és non-verbális jeleket összeegyeztetni.

- Kulcsképességek fejlesztése a karrierépítésben: A karrierünk építéséhez számtalan fontos képesség fejlesztésére van szükség. Ezekkel a tréning során közelebbről is megismerkedhetnek a hallgatók. Változatos feladatokon, játékokon, szituációkon keresztül megtudhatják, hogy bizonyos kompetenciákban mennyire erősek, és ezáltal fejlődik az önismeretük is.

- Tanulási technikák a gyakorlatban: A tanulás végigkísér az egész életünkön. Az egyetemi tanulmányok alatt fontos, hogyan tanulunk, ugyanis a sok ismeretet minél gyorsabban, minél hatékonyabban kell elsajátítani. Ebben segít a tréning, hogy különböző tanulási technikákat, stratégiákat kipróbálva a hallgatók kiválaszthatják a számukra legegyszerűbbet és leghasznosabbat, amellyel könnyebbé válik a tanulás.

- Hatékony időgazdálkodás: Az időgazdálkodás életvezetésünk egyik alapvető eleme. Ha az időnket hatékonyan osztjuk be, sokkal több feladatot tudunk elvégezni egy nap, így céljainkat is könnyebben elérhetjük. A tréningen számos olyan témáról van szó, ami az egyetemi hallgatók nehézségei közé tartozik, mint például az időrabló tevékenységek, a jó szokások kialakítása vagy a halogatás.

- Álláskeresési technikák: Az egyetemistáknak pályakezdőként számtalan problémával kell megküzdeniük, amelyekre a szakirányú tanulmányok nem mindig készítik fel őket: dönteniük kell, hogyan indulnak el a karrierépítésben, önéletrajzot, motivációs levelet kell írniuk, meggyőzővé és határozottá kell válniuk, hogy felkészülten érkezzenek az állásinterjúra stb. A kurzus gyakorlatias, interaktív feladatok segítségével készíti fel a hallgatókat az álláskeresésre.

 

A 2017/2018-as tanév második félévében az alábbi tréningeket hirdetjük meg:

  • Álláskeresési technikák
  • Hatékony időgazdálkodás
  • Kommunikáció és testbeszéd

 

Bővebb információ a Neptunban!