Lájkgyűjtés, szelfik tengere és éjszakába nyúló csetelés a Messengeren? Esetleg kapcsolatépítés, információszerzés és álláskeresés? Melyik számodra a közösségi média ismerősebb arca? Bármelyik is legyen, jobb, ha tudod, ha a nagy testvér nem is, de a HR-es itt is figyel!

Összegyűjtöttük neked, hogy a karriered kapcsán hogyan tudod kiaknázni ezeknek a platformoknak a lehetőségeit:

Ne csak mondd, mutasd is!
Ha azt akarod, hogy megjegyezzenek, ne fukarkodj a képekkel! Az emberek figyelmét leginkább a vizuális elemek ragadják meg. Ugyanakkor nem csak a kondizás utáni hasizmoknak van helye a közösségi médiában. Ha foglalkozol weboldalak fejlesztésével, netán marketing anyagok gyártásával, akkor mutass be mintákat! Ha van tapasztalatod a rendezvényszervezésben, tölts fel fotókat az eseményről!

Dekoltázs helyett hitelesség
Egy kihívó profilkép garantáltan legalább 200 lájkot jelent, a munkaerőpiacon azonban nem vet ránk jó fényt. Valamint lehet, hogy szuperül nézel ki a végzős tablóképeden, vicces és aranyos az óvodás kori fotód, ugyanakkor ezeket is kerüld! A profilképed megválasztásánál a legfontosabb, hogy aktuális legyen, professzionális megjelenést sugározzon, ezen kívül a barátságos mosoly sem hátrány. Érdemes minden közösségi oldalon ugyanazt használnod.

Nyilvánosság bizonyos fokig
Mikor kiteszünk valamit Facebookra, általában beállítjuk, hogy csak az ismerőseink láthassák a posztot. Érdemes azonban néhány bejegyzést szélesebb körben is elérhetővé tenni. Például, hogy milyen szakmai eseményeken vettél részt, milyen területedhez fűződő cikkeket osztasz meg. Pozitív benyomást tehetsz a HR-esre, ha látja, hogy elhivatott vagy.

Eljött a takarítás ideje
Itt az idő, hogy eltávolítsd az asztalon táncolós képedet az oldaladról! Továbbá, aktív álláskeresőként nem szerencsés dolog vicces, hétfő-utáló posztokat közzétenni. Az olyan megosztó témákat pedig, mint a politika vagy a vallás, szintén érdemes kerülni, ha nem akarod, hogy bekategorizáljanak.

A HR-es is ember
Nem kell minden egyes képeden üzleti szettben feszítened ahhoz, hogy elnyerd a munkaadó, vagy HR-es szimpátiáját. Azzal is sok mindent elárulhatsz magadról, hogy mivel töltöd a szabadidődet. Fegyelmezettségről árulkodik, ha társastáncolsz, a kitartásodat tükrözi, ha túrázol, és kreatív, színes egyéniségként tűnhetsz fel, ha blogot vezetsz valamilyen érdekes témában.

Forrás: frissdiplomas.hu